Kul att du tittar in på min sida! Skriv gärna en kommentar.

Eller också kan du nå mig via mail: lenayoga@gmail.com

onsdag 25 maj 2011

Tack för tipset! Det funkade med annan webläsare..hoppas det löser sig så det funkar i min "rätta" webläsare..

Gör en test nu och visar min nya Omväska. Tittar man noga så har jag sytt ett om tecken i samma tyg. Tyget räckte inte och tack vare den missen blev den extra snygg och bra med skarv i fodertygen och en blixtlåsficka. Axelbandet är långt så man kan slänga väskan över axeln. Som vanligt stämmer inmte färgen..den är klart rödare..


Samma problem idag..är det någon som har ide till lösning på problemet att inte kunna ladda upp bilder?? När jag klickar på knappen för att lägga till bild händer ingenting, lägga till videosnuttknappen funkar...hittar inte var man söker hjälp heller..suck!!!

tisdag 24 maj 2011

Hade tänkt visa lite mer sytt men....blogger vill visst inte att jag ska det.. Det krånglar IGEN!! GRRRR! Det går inte att lägga till bilder, så ni får vackert vänta. Ni vet väl hur det är.. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge :)

måndag 23 maj 2011


Klänning till skolavslutningen..ser ni kära syhelgskamrater att jag använt en hel del spetsar :)) Tyget är ett bäckebölja påslakan, nytt för all del. Man får verkligen mycket tyg för lite pengar..
..hon är så fin...

Tunikalinne som jag påbörjade under vår syhelg..
även väskan blev till under vår helg..
Spets i nederkanten..;) tyget en stuvbit, tror det kan vara en gardinstuv..

onsdag 18 maj 2011


Oj vad tiden går..hinner inte med att blogga som jag vill.. Våran syhelg blev ju så lyckad!! Jag var tvungen att fota vad som mötte mig på söndagmorgon..måste säga att vi fick till det rätt så rörigt..Vi hade lite som tema att sy tunikor, och om man tittar noga hänger det en del runt väggarna. Mycket fint blev sytt!! Nu var vi så ivriga och hade så roligt att kameran mest låg nerpackad, så det blev inte några fina bilder på slutresultatet.. Däremot lyckades Marit fota lite av resultaten, titta in på hennes blogg! Vi ser i alla fall fram emot fler helger att sy tillsammans!! Funderar lite på en helg med Marit som ledare och inspiratör nästa gång..hon gör verkligen helt makalöst vackra saker!! Quiltar väskor, börsar och andra ting, även vackra tavlor i alla möjliga och omöjliga material..som tex en dekoration av en uppklippt kaviartub :) Gå absolut in och kolla på hennes blogg!

fredag 13 maj 2011

Problem med bloggen..

Undrar vad det är som händer här på bloggen?? Fredag den 13 helt klart! När jag äntligen kommit över alla felkoder och avbrytande när jag ska göra nytt inlägg..så försvinner det helt plötsligt..?? Är det bara jag som har problem med bloggen? Mitt senaste inlägg syntes helt klart hos er som har mig på bloglistan..nu finns det inte kvar hos mig..Ja, ja..bara att ta nya tag.. Denna helg har vi dessutom symaraton på Gamla Lanthandeln i Krokom. Första passet avklarat, och som vanligt går ju tiden alldeles för fort..längtar redan till morgondagen!!

torsdag 12 maj 2011

Raku

Tänker visa några av alla mina raku alster, det blev rätt många..visar nog fler när de är riktigt fotade. Jag har dessutom anmält mig på en veckokurs i juni, så kul. Nu har jag dessutom lite koll på hur det funkar och vad det blir, så lite lättare att komma på bra ideer..jag har en del på lager..:)

Först ner med de skröjbrända och glaserade sakerna i rakuugnen. Vi använde gasol som värmekälla.
..snabbt ner med keramiken i sågspån. Det är riktigt hett så det börjar gärna brinna i spånet..
..kyler ner i vatten..
..det ser inte så lovande ut..
..tillslut får man äntligen se det rätta resultatet, vi använder svinto för att få bort sotet.


Jag gjorde många pusselbitar..
..som blev fina tycker jag, ska användas till grytunderlägg eller bara som dekoration..
Tomtarna, som jag visade i tidigare inlägg, då obrända och oglaserade.

Ljuslykta före och efter bränning..
..lyser så fint..

torsdag 5 maj 2011


Hur är det möjligt???
Jag inser efter mycket letande att jag köpte bara två nystan och inte tre! Ja, ja...bara att inse och åka och köpa ett till..OM det finns kvar..detta garn ska ju utgå. Jag har sån tur att det finns..till endast 15 kr istället för 49 kr. Glad och nöjd efter att köpt ETT nystan hem och stickar vidare på min sjal..och ni ser hur mycket som fattas..eller LITE som fattas..max 50 maskors avmaskning. Det är bara till att åka in och köpa ett till. Avmaskar med att virka 6 lm sen ta ihop 3 m, det blir så fin och följsam avslutningskant att jag inte vill repa upp för att försöka snåla in på garn och maskor. Risken är att det inte räcker ändå eller så blir kanten hopdragen..
Idag har vi Hantverkscafe' på Gamla Lanthandeln igen. Hinner nog in till stan innan dess..

söndag 1 maj 2011

Passar på att visa blusen i Onion mönster från Sydilla. Riktikt söt, jag som haft så svårt att hitta fina tyger till humana priser..så finns det på Rusta..helt otippat! Den behöver lite ändringar för mig eller ett stretch tyg. Fullt användbar men känns lite smal under rynket trots väl tilltagen storlek. Nu MÅSTE jag röja systugan så jag får utrymme att sy allt jag vill!


Det syns inte så mycket ännu men..roligt mönster i alla fall. Det känns som det går väldigt sakta tycker jag när man stickar både fram och bakstycke. Å andra sidan är det ju klart sen alltid trist att börja längst ner igen. Jag får lov att sticka ärmarna samtidigt också om den ska bli klar. Dessutom så ökningarna kommer på samma ställe.
Får se om min blir lika fin..tror att den faktiskt gör sig bäst i bomullsgarn och det har inte jag...kanske det blir till att repa upp och göra nåt annat. Jag är ju sugen på Acorn och denna från Garnstudion...tror jag har övertalat mig själv att repa upp. Det blir att annat mönster..japp, det får bli Garnstudiokoftan! Om jag inte hinner ändra mig förståss, för nu är det först kostutbildning på jobbet, sen middag och iväg för att leda en ashtangayoga klass. Nog hinner jag ändra mig på 12 timmar :)

Sidor