Kul att du tittar in på min sida! Skriv gärna en kommentar.

Eller också kan du nå mig via mail: lenayoga@gmail.com

måndag 28 februari 2011

Rutorna blir fler och fler, tröttnade lite på de små rutorna så jag letade fram en större modell, faktiskt 4 olika i samma storlek..det blev ju ännu roligare. Frågan är hur jag får ihop dem till slut när det blev olika storlekar..det blir till att pussla, och det är kul!
Sen kan man ju undra hur lite man tänker..det behövs alltså runt 100 rutor...borde man inte fästa trådarna efter hand då????...minst tvåhundra trådar att fästa i slutändan...INGA FLER RUTOR FÖRRÄN TRÅDARNA ÄR FÄST!!




För att variera mig lite och för att slippa fästa trådar har jag påbörjat en sommartopp utan armar, mönster från garnstudion. Det var verkligen länge sen jag stickade en tröja.. den här känns som ett lagomt projekt.

Nog känns det att det det drar mot vår nu. Jag blir så inspirerad till nya saker, vill sticka fler sommartröjor..nya burda hade en del intressanta projekt, klänning, kjol och en kappa. Mönsterpapper inköpt så det är bara att rita och gå ut och rota bland tygerna..så kul!! Men solen skiner ju också, töväder och isen bara ett par hundra meter från huset..tror det blir friskluft först och främst!

lördag 19 februari 2011



hantverkscafe't i torsdags pratades det en hel del om mormorsrutor.Jag har ju tänkt ett antal gånger att jag ska använda alla restgarner till en filt av nåt slag..dessutom börjat på ett par.. Till nästa torsdag är planerna att lära sig mormorsrutor för de som vill. Den har modellen hittade jag på garnstudios sida..och den fastnade jag för, det kanske kan samlas ihop lite rutor eftersom till en filt ändå. Så många som kom på cafe't och jag som glömde minneskortet till kameran :( Bättre lycka nästa vecka..

Ett nytt par boots till mig. Tror att det blir en variant med korta skaft.. jag fick bsetällning på den blå mössan..tror garnet räcker då..

torsdag 17 februari 2011

En mössa till


Så blev nästa mössa..
Idag blir det äntligen hantverkscafe' på Gamla Lanthandeln i Krokom! Det ska bli så kul, hoppas det kommer många!

onsdag 16 februari 2011

Min mössa!!


Min nydesignade mössa! Äntligen har jag gjort en mössa som jag trivs i.. letat och letat för att hitta en modell jag gillar utan resultat.. Nu är ju garnet lite strävt och stickigt så jag gör en i mitt blå garn, räcker till ett par matchande vantar också. Ska nu försöka skriva ner mönstret.. kanske ta ett kort med mössan på så ni får se vad bra den faktiskt blev :)




Jag har nu insett att det är inte helt bra att sticka när man ser på tv..bootsen har jag säkert stickat sammanlagt 2 ggr med alla upprepningar..ändå blev det fel - knapparna hamnade mitt bak istället för på sidan. Men det gör inget, lika bra faktiskt. Formgummi på sulan så de håller lite längre och inte blir så hala.

torsdag 10 februari 2011

Flera boots


Bland det roligaste jag stickat på länge..dessa kommer till dotterns glädje inte passa mig som jag hoppats, utan henne..tur jag har många nystan!!

onsdag 9 februari 2011

Ett par prairieboots klara


Ett par klar tack vare en förkylning. Precis lagom stickning när man inte orkar så mycket. Garnet... nja sådär..så himla strävt..nåt slags ullgarn, känns lite som juteväv. Jag ska i alla fall prova tvätta dem så e blir bättre och på med formgummi på sulan. Modellen gillar jag skarpt!! Nu ska jag ut i lillstugan och hämta ett jeansblått garn i rätt tjocklek. Tänk..det har legat sen Näldens ullspinneri la ner..måste vara 100 år sen. Vad bra det är när man sparar allt, det kom ju till användning till slut! :)

måndag 7 februari 2011

Prairie boots


Dessa Prairie boots har jag fastnat för!! Just nu sitter ett par påstickorna och de är sååå kul att sticka. Äntligen har jag dessutom hittat nåt som passar mitt tjocka garn någorlunda. Nu är det lite strävt så bild kommer efter att de är färdigstickad och tvättad..eller sköljd i alla fall...känner att sudangarnet också skulle bli helt perfekt!!

fredag 4 februari 2011

Första leveransen klar




10 kuddar i lintyg och 4 mönstrade klar för leverans. Jag gillar väl inte massproduktion egentligen men det går så bra och är så kul!! Har förberett 10 mönstrade kuddar till..sen skulle jag ju haft ett gäng själv också till mina yinyogaklasser utanför Shalan..Tur att jag storhandlat kuddar till stoppning!
jo..för er som ville se hur de används så hoppas jag att jag får till foto under helgen..

tisdag 1 februari 2011

..och vinnaren är...




Alla lotter i en burk och min Emma 10 år har dragit lotterna.


Vinnaren av mandala är Ingalill, som inte har någon blogg.


KrajaMaria är vinnaren av min handbroderade nåldyna.


Som en extra present skickas ett luffarhjärta till Majstess.


GRATTIS alla vinnare och tack alla ni som besöker min blogg!!! Vinsterna skickas så snart adresserna är fixade.

Sidor