Kul att du tittar in på min sida! Skriv gärna en kommentar.

Eller också kan du nå mig via mail: lenayoga@gmail.com

fredag 26 februari 2010

Harunisjalen är faktiskt lite intensiv och långtråkig. Som ombyte tog jag fram symaskinen. Jag har länge tänkt göra ett sticketui och en rejäl stickväska med många fack för stickor, mönster mm. Nu blev lite enklare än så..en liten stickväska med plats för bara EN liten stickning. Bra att ha när jag sitter och tittar på stumpan när hon tränar konståkning. passar på att visa ett par av mina tovade vantar för att visa storleken på väskan.

För alla er som syren del är denna nåldyna ett måste! Stor och trådrullar runt kanten. Jag har gjort ett antal till mina syende vänner :)

torsdag 25 februari 2010

Inte blev det ett par dubbelstickade men helt okej ändå. Stickad i tvåtrådigt grå svenskull och gul växtfärgat garn med stickor 2,5. Jag tänkte att om jag börjar gör att göra ett par och ser hur de blir om jag sätter ihop dem... inte bra. Alldeles för små för att bli dubbelvantar, i alla fall till mig. De här ska jag ha själv för de blev så himla härliga fast de är lite tunna. Super att ha inne i mina lovikavantar! Det tråkiga är att inte se dem förståss. De ser inte mycket ut för världen på bilden men ni vet ju hur det är att fota..längtar fortfarande efter en riktig kamera..

När det nu inte finns osgarn att få tag i så blev det i stället en harunisjal på stickorna. Jag blev så glad när jag hittade zauberball garn i en garnaffär jag inte besökt tidigare. Hur det gick till kan jag inte förstå? En garnaffär i någorlunda närhet och inte varit dit..den skadan är nu reparerad och jag kommer absolut åka dit många gånger. Hon hade inte så mycket garn men precis det garn jag är intresserad av! Till helgen skulle hon dessutom få in ett motsvarande garn till os mössan. Det blir så jag gör en jag också.. eller två.. eller tre.. Min sambo överraskade med att komma hem från jobbet och hade skrivit ut mönstret :) en liten fin pik kanske..
Heartmittens klara. Vad roligt det var att sticka dem! Snabbt gick det och fint blev det. Det blir helt klart fler av dessa. Min Emma stumpa vill förståss ha även av de här.. hon vill nog egentligen ha en av varje stickad sak...
Färgen är faktiskt mossgrön och "sand" (mörk beige ?). Det kan man inte tro av bilden men de ser finfina ut även i mörk och ljusgrå tycker jag.

måndag 22 februari 2010


OS, 30 minus och en förkylning... det slutade med en stickad vante. Mönster finns förståss på ravelry och heter heartmittens. Jag stickar i orginalgarnet (första gången det stämmer att jag har det hemma :)) Novita 7bröder.
Söker efter ett mönster till dubbelstickade vantar. Jag har tvåtrådigt ullgarn som jag tänkte använda. Det går säkert bara sticka dubbelt eller "två par" men frågan är hur det blir i tummen. Det får ju inte bli för stort och inte för trångt. Det bästa vore med ett mönster, det är risk för halvfärdigt annars. Så.. om någon har erfarenhet eller mönster tips..välkommen!

söndag 21 februari 2010

Det blidde en sjal till. Saroyan i raggi med stickor 5,5. Jag har nog stickat den två gånger med alla upprepningar. Började med ett annat garn som inte blev bra, sen en tredjedel till när jag kom på att det skulle vara större stickor, till slut blev jag nöjd!! Lagom luftig med stickor 5,5. Det var i alla fall roligt att sticka den som ni förstår eftersom jag inte gav upp utan stckade om och om och om igen..
Tror att jag vill göra den i riktigt tunnt garn också. jag såg på ravelry någon som gjort det, den såg fin ut.

fredag 19 februari 2010



Färdig sjal! Ett nystan 100gram lagom som stor halsduk. Skulle gärna gjort den större som sjal men det fanns naturligtvis bara ett nystan av den färg jag ville ha. Väldigt roligt mönster att sticka! Det blir nog en till så småningom. Undrar bara vad jag ska använda för garn... lite tjockare nästa gång tror jag. http://toveb.typepad.com/candle_flame_shawl.pdf Vad svårt det är att fota rätt.. provade ute i snön, men det blev som synes lika tokigt. Mycket beror det förståss på kameran..inte kan det vara den som är bakom som gör fel?....nä.

Tänk vad mycket inspiration man får av att blogga runt! Jag såg hos ett par norska bloggare att de hade an knitalong från denna bok. Så fina rutor de stickar!! Jag blev bara tvungen att beställa boken. Många roliga flätor och mönster. Sen får jag se vad det blir av dem, kanske inte en hel pläd. Det går ju göra mycket annat.. Fick dessutom en ide' till hur jag ska göra min restgarnsfilt/sjal. Det blir inte efter boken utan rutor med motivmönster stickat med räta och aviga. Vi får väl se ... Just nu är det lite många stickningar som bör avslutas.
Nu snöar det igen...jag som längtar till våren...


måndag 15 februari 2010

Citronsjalen färdig! Den var ju inte alls så jobbig på slutet..kan bero på att jag inte gjorde de extra delarna utan nöjde mig med 5 delar. Den blev ända helt underbar! Precis så lagomt liten som en halsduk mer, och mjuk..så mjuk... Hamnade framför OS och fick också klar ett par av tjejernas beställda muddar. De limegröna får vänta lite för de blir för stora för ändamålet.
Mitt nya projekt för övrig blev en sjal till. Det går ju inte att ha bara en stickning på gång..konstigt.. Stickar en Candle Flame shawl. Helt enkelt beroendeframkallande mönster. Garnet är Kunstgarn hjertegarn och stickor 4,5 känns som det ökar rätt bra i mönstret utan att vara för löst. Längtar nu till mera OS på tvn så jag kan fortsätta sticka..

torsdag 11 februari 2010

Veckans projekt

Jag har börjat med en Citron!! Stickar i drops alpacka. Härligt garn som glider bra på stickorna och sååå mjukt och härligt! Har under veckan stickat ett par pomatomusmuddar samt påbörjat ett par limegröna muddar till min dotter. Hon kom hem från skolan och frågade så fint om jag kanske hade några muddar, gärna ett par rosa till kompisen och grön eller brun till henne. Klart som korvspad sätter jag igång och stickar!! Använder mina nya bambustickor! Det skulle vara fint med det gröna till en citron... men naturligtvis så var det sista nystanet och utgående färg.
Dagens projekt (om jag kan slita mig från stickningen) blir att börja sy ett sticketui till nya stickorna. Jag har en förmåga att lägga stickor överallt så när man behöver fattas alltid en sticka. Något som känns igen??

söndag 7 februari 2010






Så blev jag så sugen att använda mina nya stickmarkörer att det blev en ny mössa stickad! Jag kan verkligen rekomendera mönstret, jättekul att sticka!







Mössan ska få vantar som kompis. Först tänkte jag sticka efter ett möster i en japansk bok, men.... lyckades inte få till det. Det var tvåfärger och vad jag förstår tvåändstickning. Efter förtielva upprepningar blir det egendesignade vantar.






Sen hittade jag inte något lämpligt garn till sockar i "augusta" mönstret så det blev ett par till muddar. En klar favorit! De sitter så bra och är så roliga att sticka.
Nu är det så många som stickar sjalar att jag börjar leta mönster jag också. Jag vet inte vad jag ska prova på..citronsjal kanske som många andra..skulle nog hellre vilja ha lite mer mönster. Gärna tunnt garn och lite större stickor. Förslag mottages tacksamt!!

Några fler av mina nya markörer. Fler är på gång..

fredag 5 februari 2010

Stickmarkörer


Jag har precis lärt mig använda stickmarkörer. Har egentligen tyckt att det är en onödig pryl..men inte då!! Det är ju fantastiskt smidigt att använda dem. Dessutom kul med lite fina och roliga. Så jag tog lite pärlor och tråd från luffarslöjden och gjorde några. Ni kan vara säker på att det kommer att bli många olika markörer framöver. Det är ju kul att göra något annat än att sticka ibland. Är det någon som behöver markörer så kommer det till försäljning snart på denna sida!

onsdag 3 februari 2010

Jag tycker att den blev riktigt go! Jag har ett ljusare garn också som ska bli en kompis till den här godingen.
Jag lyckas inget vidare med mina bilder. Svårt med blixt men när dagsljuset inte räcker till så.. Det roliga är ändå att man lär sig hela tiden. Längtar just nu efter fortsättningen till kärleksbasillen! Virkalong hos ulligagulligasaker.blogspot.com

tisdag 2 februari 2010

Mitt sockmönster

Mönster till sockarna i förra inlägget.
Jag har använt raggi och stickor nr 4.

Mönsterrapport: v1. *2a, lyft 1m, 2r, dra en lyfta m över de stickade* upprepa
v2. *2a, 1r, 1 omsl, 1r* upprepa
v3. *2a, 3r* upprepa
v4. *2a, 3r* upprepa

Lägg upp 50m och sticka runt.
Resårstickning :1r, 1a i 5varv
Sticka nu mönsterrapporten 12 ggr (eller så långa sockar du vill ha)

Häl: hälen stickas över sticka 1och 2
V1. *lyft 1m, 1r* upprepa
v2. lyft 1m, aviga varvet ut
upprepa dessa varv 12 ggr

V1. lyft 1m, 17r, lyft 1m, 1r, dra den lyfta över den stickade, vänd
V2. lyft 1m, 11a, lyft 1m, 1a, dra den lyfta över den stickade, vänd
V3. lyft 1m, 11r, lyft 1m, 1r, dra den lyfta över den stickade, vänd
V4. lyft 1m, 11a, lyft 1m, 1a, dra den lyfta över den stickade, vänd
upprepa v3 och 4 tills det är 13m kvar

Lyft 1m 12r, plocka upp 12m utmed kanten, fortsätt mönster på sticka 3 och 4, plocka upp 12m utmed nästa kant och sticka tills mitt under foten. Här börjar nu varvet.

Sticka tills 3m återstår på stickan, 2r tills, 1r, mönster på st 2 o 3, 1r 2r tills i bakre maskbågen. Upprepas vart annat varv tills det återstår 25m på sockans undersida.

Fortsätt med räta på under och mönster översidan tills det är dags för tåhoptagning. (Ca 12 mösterrapporter från hälen för stl 38-39)
På sticka 1 och 3: sticka r m tills 3m återstår, 2r tills, 1r
På sticka 2 och 4: 1r, 2r tills i bakre maskbågen, räta stickan ut
Upprepa vav 3 ggr och sedan varje varv tills 10m återstår, dra tråden genom maskorna och fäst tråden.
Färdig!

måndag 1 februari 2010



Så här blev sockarna. De var fantastiskt roliga att sticka och snabbt klar. Hittade ett ufo som blev upprepat..Garnet är raggi och stickor 4. Mönstret blev till efterhand. Rätt okej med tanke på att jag egentligen inte är så förtjust i multifärgade garn. Jag inser också att det låter helt galet när det är andra paret jag stickat på kort tid i multifärgat garn. Men... de ser ju så läcker ut på ett nystan.. Jag ska i alla fall sticka fler efter det här mönstret men i enfärgat garn. Mönstret tänker jag också lägga ut när jag skrivit ner det.












Nog blir man trött på kylan.. men jag kan inte låta bli att hänföras över hur vacker det är med rimfrost och alla härliga färger!! För varje kall dag som går närmar vi oss också våren och värmen..




Fördelen när det är för kallt att vara ute längre stunder så blir det härliga tillfällen att sitta i fotöljen med en stickning. Jag har t.ex. gjort klar min nalle





Sidor